afspraak maken

Kiezen

U kunt online een afspraak maken of ons bellen op 0619801411

EERSTE CONSULT

VERVOLGCONSULTEN

Voorafgaand aan uw eerste consult wordt u gevraagd een uitgebreide vragenlijst in te vullen. Het is absoluut noodzakelijk om de tijd te nemen om dit te doen: het stelt u in staat om een ​​eerste indruk te geven van uw huidige gezondheidstoestand, en in het verleden.
Het wordt aanbevolen om met röntgenfoto’s, MRI-scans of andere onderzoeken te komen.
Dit helpt uw ​​chiropractor om een ​​beter beeld te krijgen van uw klacht en zo de voor u meest geschikte behandeling te krijgen.

Tijdens het eerste consult wordt er een grondig onderzoek gedaan en dit begint met een gesprek over uw medische voorgeschiedenis.
Om de oorzaak van uw pijn te achterhalen, worden u veel vragen gesteld. Het is belangrijk om een ​​nauwkeurig antwoord te geven en om te wijzen op eventuele therapieën die u eerder heeft geprobeerd en of ze hebben gewerkt (zelfs als het effect van korte duur was). Hoe meer informatie u kunt geven over eerdere behandelingen, hoe geschikter de behandeling voor uw lichaam zal zijn.

Na het bespreken van uw medische geschiedenis, zal de chiropractor een volledig lichamelijk onderzoek uitvoeren met behulp van neurologische, orthopedische, kinesiologische en chiropractische onderzoeksmethoden om de oorzaak van uw symptomen te vinden.
De hele wervelkolom en het bekken worden nauwkeurig onderzocht. Indien nodig worden ook het hart, de longen en de buik onderzocht.

En tot slot wordt er een diagnose gesteld.
Op basis van de voorgaande informatie (medische anamnese, lichamelijk onderzoek…) wordt u uitgelegd waar uw pijn vandaan komt, wat u eraan kunt doen en hoeveel behandelingen er ongeveer nodig zijn. Meestal volgt de eerste behandeling. Zo nodig wordt uw huisarts geraadpleegd of wordt u doorverwezen.

Chiropractische behandeling
Daarna zal uw chiropractor u vertellen of hij u kan behandelen en zo ja, dan zal de behandeling beginnen.
De behandelingen bestaan ​​uit chiropractische manipulatietechnieken (soms is er een klein geluidje te horen. Dit geluid is het gevolg van de snelle drukverandering in het gewricht) met behulp van speciale behandeltafels.
Er zijn ook verschillende andere behandelmethoden: met behulp van een klein apparaat (de activator), een speciale behandeltafel (Cox- of Thompson-techniek) of spierspecifieke methoden (bijvoorbeeld de triggerpoint-therapie).
Naar aanleiding van de behandeling krijgt u adviezen en/of oefeningen mee. Dit zorgt voor een sneller herstel en om te voorkomen dat uw pijn terugkomt of om verdere pijn in de toekomst te voorkomen.

Bij toekomstige behandelingen wordt u gevraagd naar uw reacties op de behandelingen om de behandeling aan te passen.

Wanneer uw klachten verdwenen zijn, wordt u preventie aangeboden. Het is bedoeld om de verspreiding van uw pijn en / of het verschijnen van nieuwe pijn te voorkomen.
Dit alles weer gekoppeld aan algemeen gezondheidsadvies, houding, oefeningen …
Voor een optimaal resultaat is het natuurlijk belangrijk om de adviezen, oefeningen, een gezond voeding en een goede hydratatie op te volgen.